TwenteUITdeKunst een multimediaal platform op het gebied van uitgaan, kunst en cultuur en alle evenementen

TwenteUITdeKunst een multimediaal platform op het gebied van uitgaan, kunst en cultuur en alle evenementen | AOWDA wint met snoeiharde rock voorronde GP Twente

AOWDA wint met snoeiharde rock voorronde GP Twente  

De Enschedese stonerrockband AOWDA heeft donderdagavond laat de derde voorronde van de Grote Prijs van Twente gewonnen. De jury in rockcafé De Stam in Almelo prijst de groep voor haar overrtuigende sound, geloofwaardige presentatie en de technische vaardigheden.
Nooit eerder heeft de jury tijdens een voorronde van de Grote Prijs van Twente zoveel moeite om een winnaar aan te wijzen. De Almelose openingsact E Royal and the Kingsz zorgt namelijk eveneens voor een bijzonder aansprekend optreden. De opzwepende mix van hiphop, rap, funk, pop en rock bekoort een groot deel van het publiek. Bovendien zorgt de band voor enkele aardige verrassingen tijdens het optreden, zoals de inbreng van streetscoccer topspeler Randy Koetsier die tussen de muzikanten zijn balvaardigheid demonstreert.

Nu E Royal and the Kingsz zich niet rechtstreeks hebben geplaatst voor de finale in De Stam, maakt het gezelschap nog kans op de wildcard. Na afloop van de vier voorronden, wijst de jury nog een finalist aan die met een wildcard doorgaat.

Tijdens de derde voorronde vallen popgroep The Trafficators met leden uit Hengelo en Bentelo en de alternatieve rockgroep Radio Days met leden uit Goor, Markelo en Enschede buiten de prijzen.

De vierde en laatste voorronde is op donderdagavond 23 februari, aanvang 20.00 uur.

Door Tom van den Berg

 
AOWDA wint met snoeiharde rock voorronde GP Twente van  Cynthia Kuipers
Gepubliceerd: 17-02-2012 , Laatst bijgewerkt: 17-02-2012